23 Şubat 2017 Perşembe

Vişneli Çiz Kek





TABANI İÇİN:


1.5 paket burçak bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağ

KREMASI İÇİN:


400 gram labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

VİŞNE SOSU:


1 su bardağı vişne suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
400 gram dondurulmuş vişne
1 paket tart jölesi

YAPILIŞI:


Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın. Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
Yuvarlak veya dörtgen kabınıza bisküvileri tabanına bastırarak yayın. Buzdolabına kaldırın.

Toz şekeri, kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip, karışım kıvam alana kadar çırpın. Nişastayı, unu, vanilyayı ekleyip, bir çırpma teli ile karıştırın. En son yumurtaları da kremaya ekleyin. Kekin çatlamaması için çok az daha karıştırın.
Buzdolabından çıkarmış olduğumuz bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek parlaklığını kaybedip, ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.


Bu arada bir tencereye vişne suyunu koyun, içine nişastayı ve şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirin. 1-2 taşım kaynatın. Pelte kıvamına gelince ocaktan alın ve soğuması için bekleyin. Fırından çıkan kekin üzerine soğuyan kremayı sürün. Buzdolabına koyarak tekrar soğutun. 

Vişneleri bir saat önceden derin dondurucudan çıkartın, iyice çözülmelerini bekleyin. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çözülen vişnelerle karıştırın. Son olarak jöleli vişneleri dolaptan çıkardığınız kekin üzerine dökün. Buzdolabına koyun ve 4-5 saat bekletin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder