MALZEMELER:
1 bağ ısırgan otu
1 adet küçük kuru soğan rendesi
2-3 adet taze soğan
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1/2 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı lor peyniri veya çökelek (isteğe bağlı kullanılır)
Karabiber
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
Tuz yeteri kadar
Kimyon istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı tavayı yağlamada kullanılacak
YAPILIŞI:
Isırgan otunu güzelce yıkayıp, küçük küçük doğrayalım. Suyunun sarkması için bir süzgüye alalım.
Malzemeleri hazırlayacağımız kaba ısırgan otunu, yumurtayı, baharatları, kuru soğan rendesini, minik minik doğranmış taze soğanı, unu, kabartma tozunu, tuzu, çökeleği ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Pişireceğimiz teflon veya benzeri tavanın her tarafını zeytinyağla yağlayalım. Hazırlamış olduğumuz karışımdan 1'er yemek kaşığı tavaya koyalım. Arkalı önlü pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder