1 Şubat 2017 Çarşamba

Gelin Pastası







MALZEMELER:


4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağından 3 parmak eksik şeker
2,5 su bardağı süt


KREMASI İÇİN:

1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti


ÜZERİ İÇİN:

Hindistan cevizi



YAPILIŞI:


Keki hazırlayacağımız kaba yumurta ve şeker konularak köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpılır. Daha sonra içine kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un ilave edilip, tekrar çırpılır.

Hazırlanan kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 30-35 dakika pişirilir. Soğuması için bir kenarda bekletilir.

Islatmak için; süt ve toz şeker bir kap içerisinde şekerler eriyinceye kadar karıştırılır.(kaynatmadan soğuk süt olacak)
Hazırlanan şekerli süt soğumuş olan kekin üzerine, gezdirilerek dökülür.

Muhallebisini hazırlamak için; krem şanti haricindeki malzemeler, tencereye koyulup karıştırılır.
Ocağın üzerine alınır kaynayıp, üzeri göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Muhallebi ılınınca, içerisine krem şanti ilave edilip, mikser ile çırpılır ve kekin üzerine düzgünce yayılır. Üzerine de bolca hindistan cevizi serpilir. 


Buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirilir. Bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder