25 Ocak 2017 Çarşamba

Karnabahar Kısırı



MALZEMELER:



1 adet orta boy karnabahar
1 adet kuru soğan
2 adet taze soğan 
10-15 dal maydanoz
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
3 adet havuç
2 adet salatalık
2-3 adet kornişon turşu
1/2 demet taze nane (kuru nane de kullanabilirsiniz)
Zeytinyağ yeteri kadar
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Limon 
Nar ekşisi
Marul (servis yaparken kullanılacak)

YAPILIŞI:




Karnabahar çiçek kısımları koparılarak fazla sapları kesilir ve yıkanır. Robota konulup, bulgur gibi olana kadar çekilir.

Tavaya zeytinyağı alınarak yemeklik doğranan soğanlar bir iki dakika çevrilir. Üzerine rendelenmiş havuç ilave edilir ve 2-3 dakika pişirilir. Havucun üzerine de karnabaharlar eklenir ve beş dakika kadar sotelenir.

Ardından salça eklenerek iyice karıştırılır. Baharatlarda (evde bulunan baharatlar da olur) eklenerek tekrar karıştırılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta doğranan salatalık, domates, turşu, taze soğan, nane ve maydanoz doğranarak üzerine ilave edilir. En son olarak limon ve nar ekşisi ilave edilir. Tekrar karıştırılarak servis edilir.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder