24 Ocak 2017 Salı

İncirli Rulolar







MALZEMELER:


2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
200 gram tereyağ veya margarin (yumuşak)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un


İÇİ İÇİN:


9-10 adet minik doğranmış kuru incir
1 kahve fincanı su
1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı ceviz
 


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba yumurta (1 adet yumurtanın sarısı ayrılacak), yoğurt, sıvı yağ, tereyağ, tuz ilave edip, karıştıralım. Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş unu yavaş yavaş koyarak yumuşak bir hamur elde edelim. Dinlenmesi için 10 dakika bir kenarda bekletelim.

İç malzemesi için ; kuru incirler, su ve şeker ocağa konur. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz konulup, karıştırılır.

Hazırlamış olduğumuz hamuru 4 eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı merdaneyle yuvarlak şekilde açıp, 8 üçgen parçaya keselim. Hazırlamış olduğumuz içten istediğimiz kadar alıp, üçgenin geniş tarafına koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
Yağlamış olduğumuz tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder