MALZEMELER:
1 demet ısırgan otu
2-3 adet taze soğan
100 gram lor peyniri veya tulum peyniri
1/2 adet nar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Tuz yeteri kadar
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeşillik (evde bulunan yeşillikler)
YAPILIŞI:
Önce elimize eldivenimizi giyiyoruz. Daha sonra ısırgan otunu su dolu bir kaba koyarak yıkayın.
Yıkanmış ota biraz tuz atın ve ovalayın. Bu şekilde ısırmasından kurtulacaksınız.
Daha sonra zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve isteğinize göre biraz tuz ilavesiyle salata sosunuzu hazırlayın.
Servis tabağına aldığınız ısırganların üzerine lor peynirini, yemeklik doğranmış taze soğanları ve nar tanelerini katın ve en son olarak sosumuzu döküp, güzelce karıştıralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder