MALZEMELER:
1 kilo pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
2 orta boy havuç
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı toz şeker.
YAPILIŞI:
Pırasalar yıkanıp, dıştaki ilk katman kaldırılıp atılır. Pırasaların ucundaki yeşil kısımlar isteğe bağlı yemekte kullanılır.
Temizlenen pırasalar yemeklik olarak doğranır. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağı ile birlikte havuç konur. Havuçlar biraz sotelenir. Havucun üzerine pırasalar ilave edilir. Pırasaların üzerine de yıkamış olduğumuz pirinç, tuz ve şeker serpilir.
Son olarak, pırasanın seviyesi kadar su ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılır.
Zeytinyağlı pırasa yemeği, önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder