MALZEMELER:
1 adet orta boy karnabahar
1 adet pancar
2 adet havuç
SOSU İÇİN:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet limon
1 diş sarımsak
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Öncelikle karnabaharı temizleyip, küçük parçalara ayıralım. Pancarın kabuklarını soyup, istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Daha sonra havucu da temizleyip, doğrayalım.
Hazırlamış olduğumuz sebzeleri tencereye koyup, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Sebzeler ılık hale gelince limon, tuz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, sirke ve nar ekşisini güzelce çırpalım. Hazırlamış olduğumuz sosu salatamızın üzerine gezdirip, karıştıralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder