12 Aralık 2016 Pazartesi

Çökertme Kebabı (Bodrum)











MALZEMELER:


MARİNE İÇİN:


500 gram  bonfile veya antrkot
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ (etimizi pişirmede kullanacağız)

SERVİSİ İÇİN:

1/2 kilo  patates
Kızartmak için sıvı yağ


DOMATES SOSU İÇİN:

2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ 
Pul biber
Tuz yeteri kadar
Zeytinyağ yeteri kadar

YOĞURT SOSU:

3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz yeteri kadar




YAPILIŞI:


Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Marina için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, etimizi içine ilave edip, güzelce harmanlıyoruz. 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Marine edilmiş etlerimizi, yayvan ve derin bir teflona alıp, 1 çay bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı tereyağ ekleyip,  yüksek ateşte hızlı bir şekilde biraz pişiriyoruz. Daha sonra ocağımızın ateşini azaltıyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu atıyoruz.

Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğrayıp, kızartıyoruz.

Patateslerimiz pişirken sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için domateslerimizin kabuklarını soyup, rendeliyoruz. Sosu hazırlayacağımız tavaya domatesleri koyup, içine salça, pul biber ve zeytinyağını ilave ediyoruz. Domateslerin suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Yoğurt sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için de sarımsağı ezip, yoğurt ve tuzla karıştırıyoruz.

Servis için, patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Üzerine yoğurda ekliyoruz. Yoğurdun üzerine de etimizi yerleştiriyoruz. Etimizin üzerine de hazırlamış olduğumuz sosumuzu döküyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder