MALZEMELER:
1 adet kaya levreği
1 adet limon
MARİNE ETMEK İÇİN:
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 limon suyu
2 çay kaşığı tuz (tuz miktarını kendinize göre ayarlayın)
10-15 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Kaya Levreğini önce temizleyip, yıkıyoruz. Sularının süzülmesi için bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra her tarafının güzelce pişmesi için keskin ve tırtıklı olmayan bir bıçak yardımıyla fileto kesiyoruz veya balıkçıya kestiriyoruz.
Marine etmek için, derin bir kapta zeytinyağı, karabiber, limon suyu, iki çay kaşığı tuz,
bir diş sarımsağı ve ince ince doğradığımız maydanozu iyice çırparak
marine sosunu hazırlıyoruz.
Kaya levreğini sosa bulayarak 1-2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bekletme
süresi ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur.
Kaya levreğini pişireceğimiz tepsiyi hafifçe yağlıyoruz. Sosa yatırılmış balığımızı koyuyoruz.
Kenarlarını limon dilimleriyle süslüyoruz.
Balıkları yatırmış olduğumuz sosun kalanını da tepsideki balıkların üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Ben balıkları pişirirken ilk 20 dakika tepsinin üzerini yağlı kağıt, onun üzerini de alüminyum folyo ile kapattım.
Daha sonra üzerini açarak pişirmeye devam ettim.
Afiyet olsun.
Balıkları yatırmış olduğumuz sosun kalanını da tepsideki balıkların üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Ben balıkları pişirirken ilk 20 dakika tepsinin üzerini yağlı kağıt, onun üzerini de alüminyum folyo ile kapattım.
Daha sonra üzerini açarak pişirmeye devam ettim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder