29 Ekim 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Çalı Fasulye








MALZEMELER:


1 kilogram çalı fasulye
2 adet orta boy kuru soğan

2 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates veya 2 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yeterince tuz ve su
2 diş sarımsak (isteğe göre kullanılır)


YAPILIŞI:


İlk olarak, fasulyeleri yıkayıp,  temizledikten sonra, uzunlamasına ikiye bölelim. Büyüklüğünü kendi istediğimiz boyutta yapalım.

Tencereye zeytinyağını koyup, ince kıydığımız soğanları, havucu ve biberi ilave ederek, karıştıralım ve pembeleştirelim.

Çalı fasulyeleri  tencereye ilave edip, üzerine kabukları soyup yemeklik doğradığımız domatesleri, sarımsakları, yeterince tuzu, toz şekeri ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirelim.
Daha sonra yemeğimizi karıştırıp, pişirmeye devam edelim. Fasulyeler pişmisse yemeğimiz hazırdır.

Servisini sıcak veya soğuk olarak  yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder