MALZEMELER:
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
1 paket toz maya
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı kuru üzüm (önceden ıslatılacak ve suyu süzülecek)
1 adet limon kabuğu rendesi (portakal kabuğuda olabilir)
1/2 limon suyu (karbonatın üzerine sıkılacak)
4-4.5 su bardağı un (yaklaşık)
YAPILIŞI:
Önce hamur yoğuracağımız kaba, zeytinyağını, yoğurdu, pudra şekerini ve yumurtayı koyup, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra maya ve limon suyunda eritilmiş karbonatı ve üzümü ilave edip tekrar karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Elimizle yuvarlayıp yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder