MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
KÖFTESİ İÇİN:
1/2 kilo kıyma
2 ince dilim bayat ekmek
Süt (ekmek dilimlerini ıslatmak için yeteri kadar)
1 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı kese yoğurdu (ezilecek)
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça (kırmızı toz biberde olur)
YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanakları güzelce temizleyip, yıkıyoruz. Daha sonra Ispanak yatağını hazırlayacağımız tavaya önce zeytinyağını ilave ediyoruz. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı, kırmızı biberi, havucu ve yeşil biberi koyup, hafifçe kavuruyoruz. Ispanağı ve tuzunu da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak suyunu çekince pişmiştir. Bir kenarda bekletiyoruz.
Köftenin hazırlanmasına geçiyoruz. Öncelikle köfte yoğuracağımız kaba kıymayı koyup, üzerine sütle ıslatmış olduğumuz ekmeği, rendelenmiş kuru soğanı, sarımsağı ve baharatları ilave edip, güzelce yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
Hazırlamış olduğumuz köfteleri 1 yemek kaşığı tereyağla güzelce ızgara gibi kızartıyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz. Köfteleri ızgara da yapabilirsiniz.
Sosun yapımına geçiyoruz. Önce tereyağını eritip, içerisine salça koyup, karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz.
Servis yapacağımız tabağa önce bir miktar ıspanak koyuyoruz. Onun üzerine ezmiş olduğumuz kese yoğundan koyuyoruz. Yoğurdun üzerine de köfteleri yerleştiriyoruz. Köftelerin üzerine de hazırlamış olduğumuz sosdan döküp, servis yapıyoruz.
Harika bir lezzet ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder