MALZEMELER:
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
250 gram beyaz peynir (poğaçaların iç malzemesini kıymalı, patatesli kısaca istediğiniz iç kullanın)
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz ve şekeri koyup, hepsini güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra kabartma tozu, mayayı ilave edip, unu yavaş yavaş ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
İstediğimiz büyüklüklükte parçalara ayırıp, elimizle hafifçe açalım ve içerisine iç malzemeden koyup kapatalım.
Hazırlamış olduğumuz poğaçaları tepsiye diziyoruz ve mayasının gelmesini için yaklaşık 30 dakika kadar bekliyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Daha öncede dediğim gibi poğaçaların pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın. Üzeri kızarmışsa pişmiştir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder