MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
AÇMAK İÇİN:
3 su bardağı nişasta yaklaşık
İÇ HARCI İÇİN:
2 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
ÜZERİ İÇİN:
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı şeker
4 bardak su
3-4 damla limon suyu
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına süt, yoğurt ve sıvı yağ konur. İçerisine yumurta kırılır. Çıtırlık vermesi için sirke ekleyip, tuzu atılır ve elediğimiz un ile yumuşak kıvamlı hamuru yoğurulur.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Üzerini temiz bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra ayırmış olduğumuz bezeleri tek tek nişastayla incecik açalım. Açtığımız her yufkanın üzerine çekilmiş antep fıstığı serpilir. Oklavaya sarılır ve 2 yanından büzülürek burgu şekli verilip, fırın tepsisine dizilir. Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. İstediğimiz büyüklükte kesilir.
Üzerine eritilen ve tortusu kalmasın diye süzülen kızgın tereyağ gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Baklavamız pişerken şerbeti hazırlanır.
4 bardak şekere 4 bardak su konur. Yaklaşık 25 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra içine limon suyu sıkılır 7-8 dakika kadar kaynamaya devam ettirilip, altını kapatalım
Fırından çıkıp, soğuyan baklavaya ilk sıcaklığı çıkmış olan şerbet gezdirilir.
Afiyet olsun.
4 bardak şekere 4 bardak su konur. Yaklaşık 25 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra içine limon suyu sıkılır 7-8 dakika kadar kaynamaya devam ettirilip, altını kapatalım
Fırından çıkıp, soğuyan baklavaya ilk sıcaklığı çıkmış olan şerbet gezdirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder