9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
İrmik, şeker ve sütü tencereye alıp, güzelce karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edelim. Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp biraz daha kaynatalım ve ocaktan indirelim.
Ocaktan indirince hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştıralım ve ıslatılmış kare borcama dökelim. Kabı ıslattığımızdan dolayı dilimlere ayırdığımız irmik tatlısını servis yaparken daha güzel çıkarabiliriz.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Dondurma eşliğinde harika oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder