30 Ağustos 2016 Salı

İncirli Top Kek






MALZEMELER:



5 tane kuru incir
150 gram ceviz
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2. 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


ÜZERİ İÇİN:

1 paket bitter çikolata (benmari usulüyle eritilecek)


YAPILIŞI:


Önce kekimizde kullanılacak malzemeleri hazırlamakla başlayalım. Ceviz iri şekilde çekilir ve incirleri küp küp doğranarak bir kapta karıştıralım.

Kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurta ve şeker konur. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Ardından süt ve yağ eklenir. İyice çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.

Önceden yağlanmış küçük kek kalıplarımıza karışım dökülür. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Kekimizin güzel kabarmasını istiyorsak ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayalım. Daha sonra bir kürdan yardımıyla kontrol edilir. Kürdana şayet hamur bulaşmışsa kekimiz pişmemiş demektir. Biraz daha fırında bekletmemiz gerekir.

Kekimiz pişince benmari usulüyle eritmiş olduğumuz çıkolatadan üzerine bir miktar dökerek süsleriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder