21 Ağustos 2016 Pazar

Oğlak Eti Kebabı







MALZEMELER:


1,5 kilo oğlak eti
1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet orta boy kuru soğan ( isteğe bağlı konulacak)
1 su bardağı su
Tuz (et piştikten sonra konulacak)

YAPILIŞI:


Oğlak etlerini el büyüklüğünde parçalara bölüp bol su ile yıkayın.

Etlerinizi fırın tepsisine dizip, bir bardak su ilave edelim. Üzerini alüminyum folyo kapatıp, fırına sürün.
Ara ara kontrol ederek fırındaki oğlak etinin pişmesini kontrol edin.

Üzerleri kızarmaya başlayan etlerin olduğu tepsiyi kenara alarak, etlerinizi ters yüz edin.
Eğer suyu az geldiyse kaynar su ilavesi yaparak yeniden fırına sürün.
Oğlak kebabının tepsinin dibine biriken suyundan kaşıkla eterin üzerine gezdirerek etlerin lezzetlenmesini ve kurumamasını sağlayın.

Etler pişince alüminyum folyoyu çıkarıp, yeniden fırına verelim. Üzerinin kızarması için oğlak kebabımızı 15 dakika daha fırında tuttuktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder