MALZEMELER:
1 kilo girit kabağı
1 çay bardağı zeytiyağ
2 büyük limonun suyu
3 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
3 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN:
Maydanoz yeteri kadar
2 çay kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Kabakları temizleyerek, yuvarlak veya kalın kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
Yıkayıp tencereye koyarak üzerini biraz geçecek kadar su ve tuz koyup, hafif yumuşak oluncaya kadar haşlayın.
Süzüp soğutarak servis tabağına alın. Ayrı bir yerde ayıkladığınız sarımsakları, tuzu ,yağı ve limon suyunu koyup beyazlaşana kadar çırpın.
Elde ettiğiniz karışımı kabakların üzerine dökelim. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder