MALZEMELER:
4.5 su bardağı kadar un1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon suyu (karbonatla karıştırılıp, hamura ilave edilecek)
Yoğurt , sıvı yağ , toz şeker, yumurta ve portakal kabuğu rendesi yoğurma kabına alınıp karıştırılır , limonlu karbonat ve kuru üzüm eklenir en son yoğururken azar azar un eklenir.
YAPILIŞI:
Yoğurt , sıvı yağ , toz şeker, yumurta ve portakal kabuğu rendesi yoğurma kabına alınıp karıştırılır , limonlu karbonat ve kuru üzüm eklenir en son yoğururken azar azar un eklenir.
Yapışkan bir hamur elde edilir hamur sert olmamalıdır. Elinize biraz sıvı yağ alarak yumurta büyüklüğündeki parçaları elinizde yuvarlayarak toz şekere batırın, yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarladığınız fırına kurabiyeleri koyalım , yaklaşık 35 dakikada pişmiş olur. Kurabiyelerin pişirme süreleri fırınınıza göre değişebilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder