MALZEMELER:
1 kilo orta boy dil balığı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Tuz
YAPILIŞI:
Dil balıklarının üzerinde bulunan derileri soyulacak ve iç organları çıkarılacak. Ardından güzelce yıkanacak ve süzülecek. Ya da benim yaptığım gibi balıkçıya temizletilecek.
Süzülen balıkları arkalı önlü tuzlayalım. Bir kabın içerisine un koyup, balıkları tek tek unlayalım. Ardından balığın üzerinde bulunan unun fazlası, kuyruktan tutularak silkelenecek.
Kızartma tavası içerisine sıvı yağ yağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından balıklar kızgın yağ içerisine konulacak. Balıklar 4 dakika süre ile en az üç kez çevrilecek ve altı üstü kızartılacak.
Kızarmış balıkların fazla yağı alınması için havlu kağıt konulmuş bir tabak içerisine alınacak.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder