MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su ( ihtiyaca göre biraz daha su eklenebilir )
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kornişon turşu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tane kırmızı biber
10-12 dal maydanoz
10-12 dal taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
tuz isteğe göre ilave edilir
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı elma sirkesi
YAPILIŞI:
Arpa şehriyenin bir bardağını 1/2 su bardağı zeytinyağında pilav yapar gibi kavurun daha sonra kalanı ilave edin.
Tuzunu ve kaynar suyunu koyup yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Salata malzemelerini yıkayın küçük küçük doğrayın soğumuş olan arpa şehriyenin üzerine ilave edin.
Üzerine zeytinyağı, pulbiber ,karabiber ilave edip iyice karıştırın.
En son olarak limon,nar eksisi ve elma sirkesini koyarak tekrar karıştıralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder