31 Mayıs 2016 Salı

Truff




MALZEMELER:


400 gram kakaolu kek kırıntısı
400 gram bitter kuvertür çikolata
2 paket krema

ÜZERİ İÇİN:


Hindistan cevizi
kakaolu ve renkli pasta şekerleri

YAPILIŞI:


Kakaolu keki robottan geçirelim ve bir kaba dökelim.
Kuvertür çikolatayı da küçük parçalara bölelim.
Kremayı tencereye boşaltıp  kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
Ocaktan alıp içine kuvertür bitter çikolatayı  ilave edelim.
Kuvertür çikolata iyice eriyinceye kadar karıştıracağız. 
Çikolata eriyince içine kek kırıntılarını ilave edip tekrar karıştıralım.
Soğuyan truff hamurunu buzdolabına kaldırıp bir gece bekletelim.
Ertesi gün hamuru buzdolabından çıkarıp 20 dakika bekleyelim.
Şekil vermeye hazır hale gelmiştir.
Truff hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp, top şeklini verelim.
Truffları hindistan cevizine bulayıp, kakaolu ve pasta şekerleriyle süsleyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder