31 Mayıs 2016 Salı

Kuru Baklava



MALZEMELER:


1/2 kilo un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

İÇ MALZEMESİ:


1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker

ÜZERİNE:


250 gram tereyağı

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba unu koyalım.
Unun ortasını açıp yoğurdu, sütü, sıvı yağı ve tuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hamur yoğururken gerekirse ılık su ilave edebiliriz.
Hamurun üzerini streç filmle örtüp yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Bezeleri nişasta un karışımıyla tek tek incecik açalım.
Her açılan yufkanın içine bir miktar ceviz ve şeker serpelim ve rulo halinde dolayalım.
Ruloları iki parmak genişliğinde kesip tepsiye dizelim.
Üzerine kızgın tereyağını gezdirin.
175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Şayet isterseniz soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder