29 Mayıs 2016 Pazar

Sucuklu Peynirli Simit Poğaça


MALZEMELER:


2 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un

İÇİ İÇİN:


Beyaz peynir veya kaşar peyniri (250 gram kadar)
Yeteri kadar sucuk(ben bir kangal sucuğun yarısını kullandım)

ÜZERİ İÇİN:


1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı  susam

YAPILIŞI:


Sütü hamur yoğurma kabımıza alalım. Şeker ve mayayı ilave edip, karıştırarak mayayı eritelim.
 2-3 dakika kadar bekletelim. Yumurtanın sarısını, sıvı yağ, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım.
 Hamuru 30 dakika kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.
 Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. yuvarlak şeklinde açalım peynirli harcımız ve bir dilim sucuk ekleyelim , yumurta şeklini verelim.
Yumurta beyazını 2 yemek kaşığı su koyarak çırpalım ,
Poğaçalarımızı önce yumurta beyazına sonra da susama batırarak  tepsimize alalım.
 Tepside 30 dakika tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında poğaçalarımızı pişmeye bırakalım.
Üzeri kızarınca fırından çıkaralım.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder