MALZEMELER:
250 gram tereyağ(veya margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
4 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
İç harcını hazırlamak için, elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.
Üzerine toz şeker eklenip, ocağın üzerinde ara ara karıştırarak, suyunu çekene kadar pişirilip ocaktan alınır.
Üzerine tarçın ile ceviz içi ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için, un ve kabartma tozu haricindeki malzemeler, yoğurma kabı içerisinde karıştırılır.
Üzerine kabartma tozu ve un azar azar ilave edilerek yoğrulur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Limon sıkacağının iç kısmının üzerine streç film yerleştirilir.
Elde edilen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Limon sıkacağının oyuk kısmına yerleştirilip ortası oyulur.
İçine 1 tatlı kaşığı elmalı iç harcından koyulup kapatılır ve streç film ters çevrilip çıkartılır.
yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve bütün hamur bu şekilde yapılıp bitirilir.
Önceden ısıtılmış 170° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri serpilir ve servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder