30 Mayıs 2016 Pazartesi

Elmalı Un Kurabiyesi



MALZEMELER:


250 gram  tereyağ(veya margarin)
1  çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:


4  adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN:


Pudra şekeri

YAPILIŞI:


İç harcını hazırlamak için, elmaların kabukları soyulur ve  rendelenir.
Üzerine toz şeker eklenip, ocağın üzerinde ara ara karıştırarak, suyunu çekene kadar pişirilip ocaktan alınır.
Üzerine tarçın ile ceviz içi ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için, un ve kabartma tozu haricindeki malzemeler, yoğurma kabı içerisinde karıştırılır.
Üzerine kabartma tozu ve un azar azar ilave edilerek yoğrulur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Limon sıkacağının iç  kısmının üzerine streç film yerleştirilir.
Elde edilen hamurdan, limon  büyüklüğünde  parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Limon sıkacağının oyuk kısmına yerleştirilip ortası  oyulur.
İçine 1 tatlı kaşığı elmalı iç harcından koyulup kapatılır ve streç film ters  çevrilip  çıkartılır.
yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve bütün hamur bu şekilde yapılıp bitirilir.
 Önceden ısıtılmış 170° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra, üzerine  pudra şekeri serpilir ve servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder