Tarifi Instagram'da Gör
#tazebakla #etliyemek #dereotu #nefisyemek #nefisyemektarifler #yemektari̇fleri̇ #mutfaksefi #mutfakaşkı #gürme 🧿 #🌹güzelgünlergelecek4 #mutfaktakigurme #broadbeans #broadbean #foodsofdisneyland #foodswelove#et #yöresellezzetler #yöreseltarifler #lezıztarıfler #keşfett #keşfet #keşfetteyiz Malzemeler; 1/2 kilo taze bakla 150-200 gram kuzu eti 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 3 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı salça Tuz yeteri kadar Baklayı ıslatmak için 1/2 adet limon 🍋 suyu 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu Yapılışı Baklayı temizleyip, doğrayın.Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ekleyip karıştırın. Baklaları bu suda bekletin. Soğan, havuç,biber ve kırmızı biber yemeklik doğrayıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı tencereye ekleyin kavurun. Önceden haşlanmış etleri ilave edip 2-3 dakika kavurun. Son olarak baklayı,az miktarda dereotu ve sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yaparken dereotunu ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder