Tarifi Instagram'da Gör
#søte #havuç #mantarlıtavuksote#fırındamantar #sicakyemekler #yemektarifim #lezizyemekler #lezizyemeklerimcom #lezzetlitatlilar #nefisyemektariflerinden #nefisyemektariflerim #yöresel #yöresellezzetler #sauteed #sauteedveggies#🌹hoşgeldinkasim #sauteedmushrooms #turkeymeatballs #turkeymeat #recipevideo #recipeideas #kesfett#keşfetteyim #kesfetteyiz MALZEMELER: 1 paket Kestane mantarı 400 gram 200 gram dana kıyma 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 2-3 adet yeşil biber 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı kullanılır) 100 gram kadar rende köy peyniri (isteğe bağlı kullanılacaktır) Zeytinyağ Tuz Karabiber YAPILIŞI: Mantarları yıkıyoruz ve istediğimiz boyutta doğruyoruz. Ardından limonlu suya koyuyoruz ki kararmasın. Soğanı ve biberleri yemeklik doğruyoruz. Bir tencereye 1/2 çay bardağı zeytinyağ koyuyoruz. Soğanı, yeşil biber ve kırmızı biberi atıp, kavurmaya başlıyoruz.Daha sonra kıymayı ilave edip, tek tek olana kadar kavuruyoruz. En son mantarları ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Mantar kendi suyu ile pişirecektir. Pişmesine yakın rende peyniri serpip karıştıralım. Ocağı kapatıp, sıcak veya ılık olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder