Tarifi Instagram'da Gör
#katkat #teltel#haşhaşlıçörek #enfeslezzetsunumlar #nefislezzet #mutfakaşkı #mutfaktakigürme #yöresellezzetler #yoreselyemekler #yöresel #poppy#mutfakaşkı#🌹güzelgünlerbizibekler #susam #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1/2 su bardağı ilık su 1/2 su bardağı siVI yağ 2 adet yumurta (akı hamura, sarısi üzeri için ayrılacak) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşıği tuz 1 paket yaş maya 6 su bardağı un iC HARCI içiN: 1 su bardağı dövülmüş haşhaş 1 su bardağı tahin 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı toz şeker (toz şekeriiç harci sürdükten sonra serpiyoruz) ÜZERINE Sıvı yağ 1 tatli kaşIğı pekmez YAPILIŞI: Unu hamur yoğuracağımız kaba alıp, ortasıni açalım. Ortasına şekeri ve mayayı koyup üzerine bir bardak lık süt döküp mayayı eritelim. Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarim saat kadar mayalanması için bekletiyoruz. Bu arada iç harcimiz için,haşhaşla sivi yaği kariştıriyoruz. Sonra hamurumuzu 8 eşit bezeye ayıriyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz. Bezelerden bir tanesini alıp, merdaneyle açiyoruz. Tepsimize yerleştiriyoruz. Uzerine iç harcimiZI Sürüyoruz. Sonra diğer bezelerimizde de aynı işlemi uyguluyoruz. Bezelerimizi üst üste koyarak,8 kat elde ediyoruz. En üst katına bir şey elde ediyoruz. En üst katına bir şey sürmüyoruz. Hamuru videodaki gibi 1,5 parmak genişliginde kesip,burgu şeklinde kendi etrafında döndürerek gül şekli Bütün parçaları bu şekilde yaptıktan Sonra üzerine yumurta sarılı sostan sürüp, tepsiye dizin.Tepsi mayası için 25-30 dakika bekletin. önceden ISitılmiş 200 derecedeki firinda üzeri kizarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder