Tarifi Instagram'da Gör
#kuskuspilavı#arpaşehriyepilavı#pilavlar#yemektekeyifvar #nefıs#barley #noodles#barleynoodle #mutfaktakigurme#keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler : 1 su bardağı kuskus+1su bardağı arpa şehriye 100-150 gram kuşbaşı haşlanıp, kavrulmuş et 4,5 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz pilavı yapımı için; orta boy geniş bir tencere içine 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine arpa şehriye ve kuskusu ekleyin.orta ateş üzerinde hafifçe renk değiştirene kadar 3-4 dakika kavurun. Daha sonra eti ve sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.1-2 kere karıştırıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp(en kısık ateşte), pilav suyunu çekene kadar pişirin. Kontrol edin şayet biraz diri ise içine 1/2 su bardağı kaynar su ilave edin pişirin.Tereyağlı şehriyeli kuskus pilavı piştikten sonra ocaktan alıp, dinlenmeye bırakın.karıştırıp, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder