Tarifi Instagram'da Gör
#barbunya #barbunyapilaki #barbunyayemeği #sebzeyemekleri #leziztatlar #lezzetli_tariflerle #lezzetlitatlar #havuc #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kidneybeans #kidney #bean #kidneydisease #beans #kesfett#keşfetteyim Malzemeler 1 kilo Barbunya 1 adet büyük boy havuç 1 adet kuru soğan 1 kirmizi biber 2-3 adet yeşil biber 2-3 diş sarimsak 2 adet kabukları soyulmuş domates 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 tatli kaşiğı salça 1 tatli kaşıği tuz 1 çay kaşığı şeker Zeytinyağı bir tencereye alıp yemeklik doğradığinız soğanı ve havuç kavurun. Daha sonra biberleri ekleyin kavurmaya devam edin.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,Barbunya, üzerine domates ekleyip yine 3-5 dakika karıştırin.Tuz,şeker ve iki parmak geçecek kadar ılık su koyun. Kısık ateşte Barbunyalar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin şayet suyunu çekerse kesinlikle azar azar kontrol ederek sicak su koyabilirsiniz.ılık veya soğuk servis yapin, Servis esnasinda maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder