Tarifi Instagram'da Gör
#zeytinyağlı #zeytinyağlılar #mantarlar #søte #pratıkyemekler#arasıcaklar #mantarlıtarifler#keşfet#yöresel #keşfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 1 paket kültür mantarı 2 adet orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça 3-4 adet acı veya tatlı biber 1 adet havuç 🥕 (jülyen kesilmiş) 1 adet kabak (jülyen kesilmiş) 2 adet kırmızı biber 1 adet orta boy kuru soğan 1-2 diş sarımsak Zeytinyağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım. Yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sıvı yağda pembeleştirelim. Yıkayıp, çekirdek kısımlarını temizlediğimiz biberleri, sarımsak,havuç, ince ince doğrayarak soğana ilave edelim. 2 dakika kavurup, kabak ve mantarları koyalım. Mantarlar suyunu salınca, kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri veya salçayı ilave edelim. Yeterince tuzu ve karabiberi katıp, 3 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder