5 Mayıs 2021 Çarşamba

Kuzu Etli Bezelye Yemeği



Tarifi Instagram'da Gör




#bezelyeyemeği #kuzueti #pearls #wholefoods #healthyfoods #yöresellezzetler #mutfakaşkı #gürme #enfessyemekler #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo bezelye 1 adet havuç 250 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti 1 adet kuru soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kasığı domates salçasI veya 2-3 adet domates 2-3 adet taze biber 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: Yemeğimizin yapımina bezelyeleri temizleyerek başlayalım. Bunun için taze bezelyelerin yeşil kabuğunun içindeki sert kısım siyrılarak temizlenir ve taneleri alınır. Yikayarak birtemizlenir ve taneleri alınır. Yikayarak bir kenarda bekletilir. Kuşbaşı etimizi de pişirip, suyuyla birlikte bekletelim. Kuru soğan soyulup, yemeklik doğranır. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağ konulup, soğanlar içine atılır ve kavrulur. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etimiz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra havucu tencere ekleyin. Salçasını, tuzunu, baharatlarinı ve bezelyeleri ilave edin karıştırin. En son olarak yemeğin üzerine geçecek kadar sicak suyu da ekleyerek kaynamaya birakın. Kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra Ocağinizı kısık ateşe getirip, yemeğinizi pişirin. $ayet yemeğiniz suyunu çekerse kaynar su ilave edebilirsiniz. Sebzelerin piştiğini çatalla kontrol edip, altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder