9 Nisan 2021 Cuma

Keşkek



Tarifi Instagram'da Gör




#keşkek #keskek #yöresellezzetler #yöreselyemekler #milas #ödemiş #i̇zmir #lezzetlitariflervesunum #lezizz #lezizdad #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim #wheatmeal #wheaten #etli #buğday #egebölgesi #yöresel #nefisyemekler #lezzetlisanatlar #foodshare#handsome Malzemeler 1/2 kilo buğday 500 gram kuzu gerdan eti Tuz yeteri kadar Tereyağı üzerine dökmek için YAPILIŞI: Buğdayı akşamdan temizleyin ve yıkayıp suyla islatıyoruz. Ertesi gün islatmiş olduumuz buğday geniş bir tencerenin içinde kaynatılır. Ayrı bir yerde etimizi haşliyoruz. Buğday yumuşamaya başlayınca Haşlamiş olduğumuz eti temizleyip, tencereye atalım. lyice kaynayan (buğdaylar kaynarken suyu eksildikçe sicak et suyundan takviye edelim) ve ortalarından kelebek gibi açılan buğdaylarin yarısi el rondosuyla ezilir. diğer buğday ile karıştırın.Keşkeğimize yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra büyükçe bir tahta kaşıkla kariştırılırken ezilmeye devam ediliriyice sakız gibi oluncaya kadar karıştirilarak pişirilir. Servis yaparken keşkeğin üzerine tereyağı ile kavrulan kırmizı biberli veya salçalı sosu gezdirilerek sicak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder