Tarifi Instagram'da Gör
#cevizlikünefe #kadayıf #bayramtatlısı #tatlıtarifleri #ramazantatlıları #iftar #enlezzetlitarifler #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 500 gram tel kadayıf 250 gram tereyağ(3 parçaya ayırın) 1,5 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz ŞERBETİ İÇİN: 3,5 su bardağı şeker(şekerli seviyorsanız 4 su bardağı kullanın) 4,5 su bardağı su 1 dilim limon YAPILIŞI: Öncelikli olarak şerbetin hazırlanması gerekir. Su dolu tencereye şeker ilave edilerek iyice kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyerek ocaktan alınır. Şerbete eklenen limon suyu, şerbetin daha ağdalı şekilde olmasını sağlayacak ve şekerlenmesini önler. Oda sıcaklığında soğuması için bekletilir. Kadayıfı 3'e ayırıp, bir parçasıni derin dondurucuya atıp parçalanma kıvamına kadar bırakın.iki parçanın bir parçasını tepsinin altına diğerini üstüne sereceğiz. Kadayıfı yapacağımız tepsiyi bol tereyağ(1/3 yumuşak tereyağ) ile yağlayın ve ayırdığınız bir parça kadayıfı düzgünce tepsiye serin. Dondurucudan çıkardığımız kadayıfları derin bir kaba koyup, ufalayın. Eritmiş olduğumuz tereyağını 1/3'u döküp, güzelce harmanlayın. Tepsideki kadayıf Üzerine kırdığımız tereyağlı kadayıfı döküp, elle veya herhangi bir aletle bastırarak yerleştirin.uzerine tekrardan kalan kadayıfı düzgünce serin ve iyice elinizle bastırın.1/3 tereyağı dağıtarak dökün. Daha önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında arkalı önlü kızartın. Ben aynı ebatlardaki fırın tepsisini kullandım altı kızarınca tepsiyle birlikte ters çevirdim.burada dikkat edeceğiniz kadayıfın alt ve üstünün iyice kızarması Daha önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şerbeti ılk sıcaklığı çıkan tatlının üzerini dökelim. Üzerini kapatmayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder