Tarifi Instagram'da Gör
#çaykama #pazı #havuç #pi̇de #enlezzetlitarifler #enfesbiran #kolayyemektarifi #pratıkyemekler #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #yöresellezzetler #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1 bağ pazı 1/2 demet taze soğan 1 adet orta boy kuru soğan 1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı ılık su 2 adet yumurta 1 adet havuç rendelenmiş 100 gram beyaz peynir veya lor peyniri 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 paket granül maya 1 çay kaşığı karabiber Baharatlar istediğinizi kullanabilirsiniz. ÜZERİ İÇİN: 4 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı yoğurt karıştırılacak YAPILIŞI: Muğla-Milas yöresine ait bir ot böreğidir. Bu börekte bol miktarda değişik ot kullanılarak yapılır. Ben sadece pazı kullandım. Kabartma tozu ya da maya kullanılmaz, kıtır kıtır harika olur. Fakat bizim ev halkı biraz yumuşak sevdikleri için 1/2 paket kullanıyorum. Hamuru hazırlayacağımız kaba un, su ve çok az tuz ile koyu kek hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz. Çaykamayı pişireceğiniz fırın tepsisini bol yağlıyoruz. Bir kapta temizleyip, yıkadığımız pazıları, soğanları ince ince doğrayıp, tuz, zeytinyağı, çökelek peynir, baharatları ve unu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Pazı karışımını tepsiye yavaşça elimizle yayıyoruz.(hamur akışkan olduğu için kolay yayılır) Pazıların görünmesi gerekiyor. Daha sonra yoğurtla zeytinyağını karıştırıp, kaşıkla gezdirerek üzerine döküyoruz. 30-40 dakika kadar fırının içinde yakmadan bekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının orta katında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Hamur cıvık olduğu için biraz geç pişiyor. Pişip, pişmediğini kontrol ederek pişirmeliyiz. Altı ve üstü kızardıktan sonra sıcak veya ılık servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder