Tarifi Instagram'da Gör
#kamkat #kamkatreceli #reçeltarifleri #turunçgiller #nefıs #kumquat #kumquats #desserttable #dessertstagram #mutfakaşkı #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz Kadınlar günümüz kutlu olsun 💕🥰 Malzemeler 800 gram kumkuat 4,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su (200 ml lik bardak ölçüsüyle) 1 çay kaşığının ucu ile limon tuzu Yapılışı: Kamkatları yıkayın ve bir tencereye alın. Üstünü iki parmak geçecek kadar su doldurun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kamkatların üstüne soğuk su ekleyin. 2 saatte bir toplam 3 kez suyunu değiştirin. 6 saat sonunda kumkuatlarıns suyunu süzün Tencereye su ve şekeri koyun. orta ateşte şeker eriyip, kıvam alınca içine kamkat karı ilave edin.yaklaşık 17-20 dakika pişirin. (Kıvam aldığını soğuk su doldurduğunuz bir bardağa reçel suyunu damlatın damla uzuyorsa kıvam tamamdır veya soğuttuğunuz cam bir tabağa damlatarak anlayabilirsiniz. Eğer yavaşça akıp toplu kalıyorsa tamamdır. Kıvam alan reçele limon tuzunu ilave edin ve 5-6 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Sıcakken kavanoza doldurun ve ılındığında kavanozun kapağını kapatın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder