Tarifi Instagram'da Gör
#etlipilav #bulgurpilavıtarifi #havuç #pilav #pilavçeşitleri #evyemekleritarifi #tanetane #bulgurpilaf #wheat #yöresel #yöreselyemekler #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 2 su bardağı pilavlık bulgur 150 gram pişirilmiş kuzu eti veya dana eti 1 adet havuç 2 adet yeşilbiber 1 adet küçük kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası 2,5 su bardağı kaynar su YAPILIŞI: Pilavımıza başlarken önce bulguru yıkayın ve suyunu süzün. Soğanı, havucu ve biberleri küçük küçük doğrayın. Bulgur pilavını pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyun. Yağın içine biberi, havucu ve soğanı ilave edin kavurun. Bir yemek kaşığı salça ve bulguru ekleyin bulgurun suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. İçine baharatları ilave ederek bir kenara alın.pilavi pisireceginiz tencerenin dibine etleri sıralayip, üzerine bulguru dökün ve kaşıkla düzeltin.kaynar suyu koyalım ve tencerenin kapağını kapatıp, çok kısık ateşte pişirelim. Bulgur pilavımızı suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika demlemeye bırakalım, daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder