Tarifi Instagram'da Gör
#brüksellahanası #kıymalıyemekler #brusselssprouts #brussels #yemektariflerime #yöresel #yöresellezzetler #kesfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo brüksel lahanası 1 adet orta boy patates 1 adet havuç 🥕 150 gram kadar kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1 küçük çay bardağı zeytinyağ Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Öncelikte sebzelerimizi temizleyip, patates ve havucu doğruyoruz. Daha sonra yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı ve havucu ilave edip, kavuruyoruz. İçerisine salçaları koyup, kavurmayı devam ediyoruz. En son olarak brüksel lahanası koyup, tuzunu serpiyoruz. Sebzelerin üzerini örtecek kadar ılık su koyarak tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayıncaya kadar yüksek , daha sonra kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar yemeği pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder