Tarifi Instagram'da Gör
Malzemeler : 1 su bardağı erişte 1/2 su bardağı kuskus 2,5 su bardağı sıcak su 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Erişte pilavı yapımı için; orta boy geniş bir tencere içine 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine erişte ve kuskusu ekleyin.orta ateş üzerinde hafifçe renk değiştirene kadar 3-4 dakika kavurun. Daha sonra sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.1-2 kere karıştırıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp(en kısık ateşte), erişte pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Kontrol edin şayet biraz diri ise içine 1/2 su bardağı kaynar su ilave edin pişirin.Tereyağlı erişteli kuskus pilavı piştikten sonra ocaktan alıp, dinlenmeye bırakın.karıştırıp, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder