Tarifi Instagram'da Gör
#manlama #kiymali #yoğurtlu #soslubörek #yesilyurtköyü #gözleme #elaçmasıbörek #hamurişleri #lezzetliyemeklerduraği #yöresel #yöresellezzetler #yöreseltatlar #patisserie #pâtisserie #foods4thought #foodstragram #kesfett#keşfetteyim #mutfakaşkı Malzemeler 3 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su İç harcı 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan (rende veya küçük küçük doğranmış) Tuz Karabiber Maydanoz (bütün malzemeler çiğ börek içi gibi karıştırın ve 1 fincan su koyun içi malzemeyi gevşetin) Üzeri için Tereyağ Yoğurt Salça veya domates Yapılışı Hamur yoğurma kabına un, yoğurt, sirke, süt,tuz ve azar azar ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşakta ele yapışmayan hamur elde edilir. Bezelere ayrılır.tezgahta yufka şeklinde açılır.pasta tabağı büyüklüğünde kesilir. Videoda görüldüğü gibi bir yarısına hazırlanan iç malzeme konur ve D şeklinde kapatılır. Zeytinyağ ile yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. Servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder