Tarifi Instagram'da Gör
#hinditandır #hinditarifi #patatespüresi #patatesli #yılbaşı #yeniyıl #yeniyılyemekleri #tandır #tandir #mashedpotatoes #turkeyhome #recepe #pratiklezzetler #mutfaktakigurme #gürme #gurmefoodreal #kesfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 2 adet Hindi but 1 adet kuru soğan 2 adet patates 🥔 Karabiber Kimyon Pul biber Tereyağ Yapılışı Düdüklü tencereye but,ikiye bölünmüş soğan, patates ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyun.1 su bardağı su ile yaklasik 20 dakika kaynatın.duduklu tencereden tencereye süre değişebilir. Hindi but parçalara ayırın tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ ve baharatlar ilavesi ile kızartın. Ayrı bir yerde patatesleri püre haline getirin.bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ,1/2 su bardağı süt , 1 çay bardağı rende kaşar ve tuz 1/2 çay kaşığı karabiber koyup karıştırın pişirin. Hazırladığınız pureyi servis tabağına alın . üzerine hindi parçalarını serin.uzerine hindiyi kavurduğunuz tavada kalan tereyagin üzerine pul biber dökerek kızdırın ve hindinin üzerine dökün. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder