Tarifi Instagram'da Gör
#karnabahar#patates #havuç #mücver #yoğurtlu #mısır #mısırunu #arasicaklar #anayemekler #yemektarifi #yemektakip #leziztarif #lezzetlitariflerle #cauliflower #carrot #potato #potatoes #gurmeetchoudhary #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim 1 adet küçük boy karnabahar 2 adet havuç 2 adet patates 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır unu 3 yemek kaşığı yoğurt 1/2 su bardağı süt 1/2 paket kabartma tozu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber YAPILIŞI: Bol suda yıkayıp kök kısmını aldığınız ve yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın. Havuçların üzerinde kirli yerleri varsa bıçakla veya herhangi bir aletle tırtıklayarak temizleyelim ve bir parmak genişliğinde dilimlere ayıralım. Patatesleri temizleyip, her birini 4'e bölelim. Az miktarda limon suyu ilave ettiğiniz kaynar suda karnabahar,patates ve havuçları diriliği gidene kadar, kısa süre haşlayın. Haşlama suyunu süzdüğünüz karnabaharları ve havucu buzlu suya alalım. Kısa bir süre buzlu suda beklettiğiniz karnabaharların ve havucun suyunu süzüp, süzgece alın ki fazla suları gitsin. Derin bir kasede; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un, mısır unu, tuz, karabiber ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımın miktarını karnabaharın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Karnabaharları ,Patatesi ve havucu hazırladığınız karışıma bulayıp kızgın yağda pişirin. Havlu kağıt serili tepsiye alın. Afiyet olsun. Not: yanında yoğurtlu sosla mükemmel oluyor. Yoğurtlu sos tarifini isteyen olursa verebilirim Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder