View this post on Instagram #zeytinyağlı #börülce #havuç #kırmızıbiber #karagöz #karnıkara #zeytinyağlıyemekler #yöresel #egeyöresi #yöresellezzetler#yöreselyemekler#cowpeas #mealplanning#cowpeameal#lezizyemektarifleri #lezizyemeklerimcom #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1/2 kilo taze börülce 1 adet orta boy soğan 2 adet taze yeşil biber 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber 3 adet iri domates 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı sıcak su (gerekirse kullanılacak) 2 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Börülceleri temizleyip, ikiye bölün ve süzgeçte yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalım ve bir kenarda bekletelim. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanı tencereye ilave edip hafifçe kavuralım. Sırasıyla doğranmış biberi,havucu, börülceleri, son olarak da domatesi atın. Kısık ateşte az suyu kalmayıncaya kadar pişirin. Yemeğin tuzunu piştikten sonra atıp, biraz daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Suyunu çektiği halde yemeğimiz pişmemişse, 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Yemeğimizi ılık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 18, 2020 at 1:56am PDT
#zeytinyağlı #börülce #havuç #kırmızıbiber #karagöz #karnıkara #zeytinyağlıyemekler #yöresel #egeyöresi #yöresellezzetler#yöreselyemekler#cowpeas #mealplanning#cowpeameal#lezizyemektarifleri #lezizyemeklerimcom #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1/2 kilo taze börülce 1 adet orta boy soğan 2 adet taze yeşil biber 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber 3 adet iri domates 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı sıcak su (gerekirse kullanılacak) 2 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Börülceleri temizleyip, ikiye bölün ve süzgeçte yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalım ve bir kenarda bekletelim. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanı tencereye ilave edip hafifçe kavuralım. Sırasıyla doğranmış biberi,havucu, börülceleri, son olarak da domatesi atın. Kısık ateşte az suyu kalmayıncaya kadar pişirin. Yemeğin tuzunu piştikten sonra atıp, biraz daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Suyunu çektiği halde yemeğimiz pişmemişse, 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Yemeğimizi ılık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 18, 2020 at 1:56am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder