22 Eylül 2020 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması

View this post on Instagram

#dolmatarifi #biberdolmasi📌💞#iygnlrdlrm #biberdolması#fırında #enfeslezzetler #enfestatlar #zeytinyağlıyemekler #nefisyemektarifleri #evyemekleri#handmadefurniture #stuffedpeppers #foodie#yöresel #yöresellezzetler #kesfetfm#kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz #i̇zmirlezzetleri #turkey🇹🇷MALZEMELER: 1/2 kilo küçük  yeşil dolmalık biber 3 – 4 adet domates İÇİ İÇİN: 1/2 su bardağı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan 2 su bardağı pirinç (nişastası gidene kadar yıkanmış) 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı toz şeker  Tuz yeterince 10-12 dal maydanoz 10-12 dal dereotu ÜZERİ İÇİN: 2 yemek kaşığı zeytinyağı Ilık su ( dolmaların yarısına gelecek şekilde ) YAPILIŞI: Zeytinyağını bir tencereye alın ve yemeklik doğradığımız soğanları kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ve 1 kahve fincan su ekleyin ve kavurun. Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.  Ocağın altını kapatın. Temizleyip doğradığımız maydanoz ve dereotunu ilave edip, güzelce karıştıralım. Bir kenarda bekletelim. Dolmalık biberlerin sap kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç malzemeyi biberlerin içlerine yarım olacak şekilde doldurun. Domates veya kırmızı biberi kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız dolmalarınızı pişirme kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısına kadar ılık su ilave edip, yağlı kağıt ile kapattım. 200-250 dereceli fırında pişirin.pişerken kontrol edelim. Şayet pirinçler pişmişse yağlı kağıdı çekin üzeride kızarsın. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder