View this post on Instagram #çorbatarifleri #çorbatarifi #sebzeçorbası #mercimekcorbasi #kabak#havuç #patates#pırasa#yöresel #yöreselyemekler #yöreseltatlar #nefisçorbalar #soup #souprecipe #foods#foodblogger #foodvsco #kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz Malzemeler 1 su bardağı mercimek 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 adet patates 1 adet pırasa (varsa kullanın harika lezzet veriyor) 1 çay kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Yapılışı Bütün sebzeler yıkanır ve rendelenir. Tencereye zeytinyağını koyun.icine soğan, havuç,patates ve kabak ilave edin güzelce sarartın. Üzerine mercimek, zerdeçal ve baharat koyup,bir iki çevirin.sebzelerin üzerini 1 karış geçecek kadar ılık su koyup, kısık ateşte pişirin. Eritilmiş tereyağı dökülerek servis yapın. Afıyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 28, 2020 at 1:46am PDT
#çorbatarifleri #çorbatarifi #sebzeçorbası #mercimekcorbasi #kabak#havuç #patates#pırasa#yöresel #yöreselyemekler #yöreseltatlar #nefisçorbalar #soup #souprecipe #foods#foodblogger #foodvsco #kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz Malzemeler 1 su bardağı mercimek 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 adet patates 1 adet pırasa (varsa kullanın harika lezzet veriyor) 1 çay kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Yapılışı Bütün sebzeler yıkanır ve rendelenir. Tencereye zeytinyağını koyun.icine soğan, havuç,patates ve kabak ilave edin güzelce sarartın. Üzerine mercimek, zerdeçal ve baharat koyup,bir iki çevirin.sebzelerin üzerini 1 karış geçecek kadar ılık su koyup, kısık ateşte pişirin. Eritilmiş tereyağı dökülerek servis yapın. Afıyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 28, 2020 at 1:46am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder