View this post on Instagram #borek #elaçmasıbörek #patates #patateslibörek #kolay🤞💞#hyrlicmlr #yemektarifleriaşkı #lezzetlibörek #lezzetli̇ #börek #yöresel #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #patato #kesfett#kesfetteyim#kezfetteyiz El açması börek yapamıyorum diyen arkadaşlar bu tarif tam size göre mutlaka deneyin. MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık su(azar azar ilave edin) 1/2 paket kabartma tozu YUFKALARIN ARASINI YAĞLAMAK İÇİN: 12 su bardağı zeytinyağ 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağ İÇ HARCI İÇİN: 2 adet rendelenmiş suyu sıkılmış patates 100 gram kıyma 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz yeteri kadar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon YAPILIŞI: Böreklik unu derin bir karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın. Üzüm sirkesi, zeytinyağı ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 8-10 dakika yoğurduğunuz hamuru oda ısısında üzerini streç örterek 50-60 dakika kadar dinlendirin. Böreğin iç harcını hazırlamak için; İç harcı için soğanları ince ince doğrayın veya rendeleyin kıymayı da ekleyip kavurun. Daha sonra rendelenmiş patatesleri Baharatlarını ekleyip, biraz karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenen hamur 16 adet bezeye ayrılır. Ayrılan bezeler unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açılıp, bezenin üzeri bol zeytinyağ tereyağ karışımıyla yağlanır. 8'erli 2 ayrı grup oluşturacağız.ustteki bezelere Yağ sürülmeyecek. 15-20 dakika üzerini örterek dinlendirin. Birinci grup beze alınır unlu zeminde merdane ve ya oklava ile açılır. Üç kısmına videoda görüldüğü gibi iç malzemesini konur. 2 kez rulo yapılıp,kesilir.bu şekilde devam edin.böreğin üzerine yumurta sarısı karışık yağ sürün.istediginiz büyüklükte dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 25, 2020 at 3:24am PDT
#borek #elaçmasıbörek #patates #patateslibörek #kolay🤞💞#hyrlicmlr #yemektarifleriaşkı #lezzetlibörek #lezzetli̇ #börek #yöresel #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #patato #kesfett#kesfetteyim#kezfetteyiz El açması börek yapamıyorum diyen arkadaşlar bu tarif tam size göre mutlaka deneyin. MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık su(azar azar ilave edin) 1/2 paket kabartma tozu YUFKALARIN ARASINI YAĞLAMAK İÇİN: 12 su bardağı zeytinyağ 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağ İÇ HARCI İÇİN: 2 adet rendelenmiş suyu sıkılmış patates 100 gram kıyma 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz yeteri kadar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon YAPILIŞI: Böreklik unu derin bir karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın. Üzüm sirkesi, zeytinyağı ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 8-10 dakika yoğurduğunuz hamuru oda ısısında üzerini streç örterek 50-60 dakika kadar dinlendirin. Böreğin iç harcını hazırlamak için; İç harcı için soğanları ince ince doğrayın veya rendeleyin kıymayı da ekleyip kavurun. Daha sonra rendelenmiş patatesleri Baharatlarını ekleyip, biraz karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenen hamur 16 adet bezeye ayrılır. Ayrılan bezeler unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açılıp, bezenin üzeri bol zeytinyağ tereyağ karışımıyla yağlanır. 8'erli 2 ayrı grup oluşturacağız.ustteki bezelere Yağ sürülmeyecek. 15-20 dakika üzerini örterek dinlendirin. Birinci grup beze alınır unlu zeminde merdane ve ya oklava ile açılır. Üç kısmına videoda görüldüğü gibi iç malzemesini konur. 2 kez rulo yapılıp,kesilir.bu şekilde devam edin.böreğin üzerine yumurta sarısı karışık yağ sürün.istediginiz büyüklükte dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 25, 2020 at 3:24am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder