MALZEMELER:
1 kilo yer elması
2 adet portakal
1 limon suyu
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1-2 diş sarımsak
10 adet arpacık soğanı veya 1 adet büyük boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı (isteğe göre kullanılır)
1 çay kaşığı şeker
1 kahve fincanı pirinç
2 çay bardağı su
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Yer elmalarının kabuklarını soyun, küçük olanlarını bütün olarak bırakın, büyük olanları birkaç parçaya bölün ve kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Havucun kabuğunu tıraşlayıp, halka halka dilimleyin, patatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın,arpacık soğanlarının ve sarımsakların kabuklarını soyun tüm malzemeleri tencereye koyun.
Daha önceden hazırlamış olduğumuz yer elmalarını da üzerine ilave edip, portakal suyunu, pirinci, 2 çay bardağı suyu, tuz, toz şeker ve zeytinyağını koyarak tencerenin kapağını kapatın.
Ocağın altını orta ateşte açın, su kaynayınca altını kısın sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder