13 Haziran 2019 Perşembe

Fırında Sebzeli Oğlak Güveç





MALZEMELER:

2 adet patlıcan
1 kilo oğlak eti
2 adet patates
10 adet arpacık soğan
2 adet kabak
4 adet domates
8 diş sarımsak
4 adet yeşilbiber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayınız)
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz

YAPILIŞI:

Büyük parçalar halinde doğradığınız etleri güvece alın ve suyu çıkıp rengi dönünceye kadar kavurun. Üstüne sırayla soğan, sarımsak, yemeklik doğranmış biber, iri doğranmış patlıcan, kabak ve patatesleri koyun. Bir kase içerisine baharat, salça, tuz ve 1,5 bardak sıcak suyu da karıştırarak güveç üzerinde gezdirin. En üste kabuklarını soyduğunuz domatesleri doğrayarak yerleştirin. En son olarak güveç kabının üzerine yağlı kağıt koydum. Yağlı kağıdın üzerine de alüminyum folyo ile güzelce kapattım. Üzerinin kızarması için pişmesine yakın her ikisini de çıkarın ve kontrol ederek pişirin

Önceden ısıtılmış fırında (ben mini fırının en son ayarında yani 350 derecede) 2 saatte pişirdim. Sizde kendi fırınınızın ısısına göre ayarlayınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder