MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
4 adet büyük boy yumurta1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
KEKİN ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:
1,5 su bardağı süt1 yemek kaşığı kakao veya 1 poşet nescafe
TİRAMİSU İÇİN:
1 paket tiramisu100 gram labne peyniri
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN:
200 mililitre krema200-240 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
Önce tiramisu hazırlayalım. Bunun için soğuk süt tiramisu ile güzelce çırpılır. Daha sonra içine labne peyniri konulup, tekrar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.Derince iki kaba yumurtaların beyazını, sarısını ayırarak koyalım. Daha sonra yumurta beyazının üzerine bir fiske tuz koyup, iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Kabı ters çevirdiğimizde yumurta akı aşağıya düşmemesi gerekiyor.
Yumurta sarısının üzerine şekeri koyup, biraz çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edilip, çırpmaya devam edilir.En son olarak kabartma tozu, vanilya, kakao ve un konulup, çırparak karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine dökülüp, önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir. Pişen kek ilk sıcaklığı çıkınca üzerine nescafeli veya kakaolu süt eşit şekilde dökülür. Kek iyice soğuyunca üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz tiramisu yayılır.
Çikolatalı krema için, krema ocağa alınır, kaynamaya yakın altı kapatılır. İçine çikolatalar konur ve karıştırarak iyice eritilir. Hazırlamış olduğumuz çikolatalı krema tiramisunun üzerine güzelce yayılır.
Buzdolabına kaldırıp, 5-6 saat bekletilir ve servis yapılır.
Pasta kremayı ve sosu çekmesi için bir gün önceden yapılırsa daha güzel olur. Yaptığım pasta kesilen parçaya göre yaklaşık 20-25 yiyebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder